GEN Z

 

“MAKE WAY FOR GEN Z!.”

Ik las gisteren over Gen Z, conclusie, na de generatie XY zou deze generatie creatiever, data native en zichzelf meer voorop stellen.

Toch willen zij ook niet in een vakje worden gedrukt net zoals andere generaties. Generatie denken, zegt enkel iets over een periode en dit was het , generaties is enkel een LABEL. Maar wat is nu belangrijk uit dit verhaal.

Komt de volgende situatie je ook bekend voor, je hebt een tijd dienen te wachten op de kwartaalanalyse, en ze hebben alle kosten , omzetten, marges van de klant in kaart gebracht. En de uitkomst 80% van de winst wordt gegenereerd door 20% van de klanten.

Maar dan is de vraag….. Wat is de volgende stap en hoe implementeer je dit? Heb je vandaag nog voldoende aan dergelijke analyses, en durf je beslissingen te nemen op basis van deze info?

Niet meer data heb je nodig maar RIJKERE en dus BETERE.

Nuttig om de GenZ even terug erbij te nemen, DATA,PEOPLE, CREATIVE omgaan met processen.

Wat vooral belangrijk wordt is het verbinden van de klantwaarde en het implementeren van deze gedachten in de organisatie.

Om een bedrijf door de huidige complexiteit te loodsen is het  essentieel over exacte informatie te beschikken , de kosten zo laag mogelijk houden en competitief te blijven.

Hiervoor heb je een wendbare organisatie nodig , dus creatieve mensen die willen leren door ervaren. Uniek , neen gewoonweg een digitaal verrijking, zou de nadruk op ontwikkelingen om efficiënte en ruimere  gegevensverzameling te produceren een verstandige en noodzakelijke keuze zijn. Jouw mensen betrekken en hun creativiteit aanwakkeren om zich sneller en beter te kunnen aanpassen. En de bedrijfsprocessen optimaliseren met een plooibaar en eenvoudiger workflow.

Geen  eenvoudige opgave,waar beginnen om dit succesvol te laten verlopen?

Wenst u inzicht te krijgen in de potentiële business voordelen en de waarde van data-driven sales? jean.marie.cardon@gmail.com maakt tijd voor een gesprek. Telefoneren gaat voor u sneller? 0492 63 90 65

#JOBCOACHING​ .Lees meer over AtriumMentoring:  job engineering :www.atriumplan.be 

Jean-Marie Cardon

[:]