JOBREBOOTING


Jobcarving en jobcrafting, een nieuwe trend?


<< BACK TO TALENT

 

De grootste uitdaging.

Motiveren,(ver)binden, vernieuven. 

Tools to transform the way we work.

 

 

 

JOBS ON THE MOVE


Build dynamic workforce


Contact Us

How to redesign jobs

Innovative way to intervene on the composition around sales tasks

Job Crafting is een innovatief proces om medewerkers te helpen hun baan opnieuw in te richten op basis van hun innerlijke kracht, passie en motieven voor een baan die beter bij hen past. Het doel is om de nadruk van het werk te verleggen naar dingen die de verkoper echt goed doet, en weg van die waar de prestaties waarschijnlijk zwakker zijn.

Jobcrafting lijkt misschien een eenvoudig idee, maar het is echt heel belangrijk dat medewerkers de controle over hun eigen professionele leven kunnen vergroten.

Redesigned based on

 

  • Taken: bijvoorbeeld taken overdragen of erbij nemen, ontwikkeling van bestaande of nieuwe competenties of coachen van nieuwe vaardigheden.

  • Mensen: bijvoorbeeld samenwerken met andere mensen of afdelingen

  • Omgeving: bijvoorbeeld een andere werkplek, of indeling

  • Mindset: soms kan een bepaald onderdeel van je werk zo overheersen dat je de andere dingen niet meer ziet. Als het je lukt om dat weer in perspectief te zetten, maakt dit je baan vaak ook weer leuker. Loopbaanbegeleiding, mentor.

Onze Crafting workshop fungeert als versneller om de medewerkers inzicht te laten krijgen in hun verschillende rollen en verantwoordelijkheden. Geen functie omschrijving maar wat zal ervoor zorgen  wat is de job die dient gedaan te worden. Het verfijnen van de  taken gaat op een manier  beter bij hun persoonlijke sterke punten en motieven passen en automatisch hun motivatie te vergroten.

JOB CARVING


Er is altijd iets goeds in de job.


Contact Us

Inventarisatie van bestaande taken in een functie en bekijk daarna de mogelijkheden “aan te passen”.

 

Vaak zijn er bij een functie veel neventaken die wel gedaan moeten worden, maar niets te maken hebben met de functie waarvoor een medewerker is aangenomen. Door de taken bij die medewerkers weg te halen kun je bijvoorbeeld een nieuwe functie creëren voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Zo kunnen bestaande medewerkers zich richten op de taken waar ze goed in zijn en waar ze voor aangenomen zijn en het schept ook kansen voor anderen. 

Daarnaast kun je ook kijken naar de talenten van de mensen in je team. Niet iedereen vindt alle taken even leuk en niet iedereen is altijd even goed in bepaalde taken. Door te snijden in de functieprofielen en de medewerkers te laten doen wat ze graag willen wordt niet alleen de efficiëntie van het werk verhoogd, maar ook het werkplezier.

JOB TRAJECTS


Data traject Insights


Contact Us

Job Trajects maakt met bestaande personeelsdata inzichtelijk, hoe en waarom werknemers functioneren binnen hun functie. Het doel van ieder traject is het realiseren van groei en prestatieverbetering binnen uw organisatie.

De meeste organisaties hebben een schat aan gegevens die grotendeels worden genegeerd. Ofwel omdat ze de vaardigheden missen om gegevens te verwerken en ermee te werken of omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen met graven. Maar we gaan verder dan dat, en komen met transformatie in jouw organisatie-DNA om moeilijkheden in de toekomst te voorkomen. 

Door Data Analyse kan er op de plekken waar dit nodig is in de organisaties hun interne processen beter laten functioneren. Werknemers worden betrokken bij de oplossing van gesignaleerde knelpunten. Met de nieuwe technologie wordt de vraagkant en aanbodkant van duurzame inzetbaarheid inzichtelijk.
Ieder prestatieplan is anders, immers iedere organisatie is anders. Dit maakt dat ieder traject op maat wordt gemaakt.
Door middel van concrete adviezen, prestatie-interventies en actieve ondersteuning draagt TalentGoals hieraan bij.